ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a promulgat proiectul de lege privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, informează Administrația Prezidențială. Astfel, începând de astăzi este interzis transportul public de persoane contra cost cu un autoturism fără a deţine pentru acesta autorizaţie de taxi valabilă.

Reprezentanții Uber arată, într-un comunicat de presă, că legea promulgată astăzi nu le afectează activitatea.

„Speculaţia din media care spune că Uber a devenit ilegal şi care se referă la amendamentul la legea taxiului nu este relevantă pentru operaţiunile noastre. Amendamentul a introdus contravenţii pentru taxiurile pirat ce operează în Bucureşti şi în suburbii. Serviciul nostru de ridesharing nu este acoperit de legea taxiurilor şi de aceea nu ne priveşte în mod direct. Uber lucrează direct cu legislatorii din România pentru a pune baza unui cadru legislativ care să cuprindă opţiuni inovative de transport şi anume ridesharing”, se arată într-un comunicat al companiei, arată digi24.ro.

Luna trecută, Parlamentul a adoptat o lege prin care doar taximetriştii mai au voie să transporte persoane contra-cost în autoturisme. Este o modificare a legii 38 din 2003 privind transportul persoanelor în regim de taxi şi regim de închiriere.

Asta îi scoate în afara legii pe șoferii Uber, aplicaţia americană care le permite şoferilor amatori sau profesionişti să îşi folosească maşinile personale pentru transportul de pasageri.