ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia de buget-finanțe condusă de Eugen Teodorovici (PSD) a desființat trei dintre cele mai importante măsuri adoptate în ultimul timp de Guvernul PSD-ALDE.

Întâi, la propunerea lui Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe în Guvernul Ponta, Comisia de buget-finanțe a modificat Ordonanța Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcată a TVA, în sensul ca măsura să fie obligatorie doar pentru firmele care au contracte cu statul

Apoi, aceeași Comisie condusă de Teodorovici a decis eliminarea majorării accizelor la carburanți. 

Senatorii au discutat și Ordonanța Guvernului nr. 4/2017, care i-a obligat, de la 1 august, pe angajatori să plătească contribuțiile pentru pensii și pentru sănătate la nivelul salariului minim brut pentru toți salariații, inclusiv pentru cei care au aveau contracte de muncă part-time. Potrivit Profit.ro, Comisia a decis să dea un raport negativ Ordonanței.

În toate cele trei cazuri, rapoartele întocmite de Comisia de buget-finanțe ajung, spre dezbatere și vot, în plenul Senatului. Apoi, ultimul cuvânt îl are Camera Deputaților. Între timp, cele trei ordonanțe sunt în vigoare în forma adoptată de Guvernul Tudose și produc efecte.