ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dräxlmaier Group, unul dintre cei mai mari investitori germani de pe piața locală, care are în România în acest moment peste 15.000 de angajați, a anunțat că va închide capacitatea de producție de la Pitești, unde producea cablaje pentru Dacia și alți constructori auto.

Planurile companiei au fost aprobate de managementul DRÄXLMAIER Group în cadrul ultimei ședințe a Consiliului de Administrație și au fost discutate cu reprezentanții Blocului Național Sindical și cu cei ai sindicatului reprezentativ din cadrul fabricii din Pitești. Liderii sindicali au fost interesați în special de planurile de afaceri pentru locația Pitești. Aceste planuri includ intenția de restrângere a activității celei mai vechi fabrici DRÄXLMAIER din România, care ar putea să afecteze aproximativ 800 de persoane. în prezent, în Pitești lucrează peste 5.500 de angajați DRÄXLMAIER”, spun oficialii companiei în cadrul unui comunicat.

Angajații companiei Lisa DLR se află deja în șomaj tehnic de la finalul lunii februarie 2017, din cauza reducerii comenzilor în cazul proiectelor gestionate de companie. ”Situația este rezultatul unui cumul de factori: pe de-o parte, este vorba despre reducerea firească a comenzilor în cazul produselor al cărui ciclu de viață se apropie de final, iar pe de altă parte unul dintre principalii clienți a decis să-și mute producția în Mexic”, a declarat Bernd Schmitt, Director General Lisa DRÄXLMAIER Autopart. Ambii factori contribuie la reducerea numărului de comenzi pentru Lisa și, deși au fost făcute demersuri pentru a se încerca asgurarea de noi proiecte, acest lucru nu a fost posibil.

Angajații afectați ar urma să primească între 10 și 12 salarii compensatorii, în funcție de vechimea în cadrul companiei și vor fi susținuți să se reintegreze cât mai repede pe piața muncii.

"Pentru noi este foarte importantă dezvoltarea în România, cu atât mai mult cu cât aici se află peste 20% din numărul total de angajați ai Grupului. Piața este foarte dinamică iar în relația cu clienții noștri avem nevoie de adaptare rapidă. Prin urmare, ne concentrăm planurile, astfel încât să le oferim un pachet de servicii optim: eficient, accesibil și produse la cele mai înalte standarde. În plus, în Pitești dezvoltăm activități de cercetare care asigură un mediu competitiv pentru specialiștii în IT și inginerie. Susținem generațiile viitoare prin implementarea sistemului de învățământ dual în toate regiunile în care ne desfășurăm activitatea în România, având deja peste 200 de tineri pe care îi pregătim pentru viitor”, a declarat Tobias Nickel, Director de Comunicare al grupului german.

Pe de altă parte, compania va investi, până la finele anului, în special în dezvoltarea unităților de producție din Hunedoara și Brașov. În Hunedoara, suprafața fabricii actuale se va dubla practic, lucrările urmând să fie gata în 2017, iar în Brașov urmează ca, în perioada următoare, să înceapă activitatea de producție în a treia hală. În Timișoara, volumul de lucru este tot mai mare, la fel ca în Satu Mare, unde campania de recrutare demarată anul trecut este în plină desfășurare pentru a asigura forța de muncă necesară volumelor de lucru în creștere.  Fondat în anul 1958, Dräxlmaier Group este printre cele mai mari afaceri de familie din Germania. Compania dezvoltă și produce sisteme electrice și electronice, interioare de lux și sisteme de bord pentru automobile, iar printre cei mai cunoscuți clienți se numără mărci celebre precum Mercedes-Benz, Porsche și BMW. La nivel mondial, aproximativ 55.000 de persoane sunt angajate în grup.

Până acum, compania a investit peste 500 de millioane de euro în România, beneficiind de susținerea și implicarea unei echipe de 15.000 de angajați.