O măsură luată de Guvernul Cioloș a provocat indignare în rândul veteranilor de război.

Începând cu data de 1 iunie, aceștia au început să primească somații de la administrațiiile fiscale prin care sunt înștiințați că trebuie să plătească impozite pentru casă, terenuri și mașini. Așa au aflat, cei mai mulți dintre ei, că, printr-o hotărâre de guvern, soțiile lor sau rudele împreună cu care dețin proprietățile nu mai sunt scutiți de plata impozitelor. Este vorba despre HG nr. 159/2016 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

În HG promulgată de Guvernul Cioloș se arată că scutirea de la plata impozitului pentru clădirea, terenul sau mijlocul de transport deținute în coproprietate, și inclusiv în cazul soților, se aplică doar pentru cota parte de proprietate deținută de beneficiarul scutirii și nu pentru întreg bunul. Mai exact, în cazul coproprietății doar veteranul este scutit de plata impozitului, soția lui plătind impozitul integral.

Mai mulți reprezentanți ai Asociației Naționale a Veteranilor de Război (ANVR) și ai Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD) „Sfântul mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir”, care reprezintă militari care au luptat în Teatrele de Operații, au declarat pentru evz.ro că nu au fost consultați în legătură cu această măsură luată de Guvernul Cioloș.

Prin noul Cod Fiscal promulgat la finalul anului trecut de președintele Klaus Iohannis, militarii care au luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial și cei din teatrele de operațiuni din afara țării erau scutiți de plata impozitelor pe clădiri, terenuri și autoturisme.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews