ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O dată cu modificarea Codului Rutier, printr-o ordonanță de Urgență, șoferii care cumpără o mașină ale cărei taxe nu sunt plătite la timp nu vor putea circula cu ea și vor plăti amenzi care pot ajunge la 2.500 de lei

Potrivit economică.net, noul proprietar are la dispoziție 60 de zile în care trebuie să-și plătească taxele după ce a cumpărat-o. În caz contrar, înmatricularea se suspendă de drept, iar mașina nu va putea fi folosită. Polițistul de la Rutieră va ști dacă s-au plătit sau nu taxele, pentru că instituțiile vor comunica între ele.

Astfel, datele de la serviciul de înmatriculări și de la RAR ajung la organele fiscale, care, la rândul lor, trimit mai departe situația cu fiecare nou proprietar al mașinii care nu figurează că și-ar fi plătit la timp taxele.

Dacă un șofer va fi prins la volanul unei mașini cu înmatricularea suspendată, fapta sa va fi considerată contravenție și trecută în clasa a IV-a, cea pentru care se primesc între 9 și 20 de puncte amendă, adică între 1.125 de lei și 2.500 de lei.
 
Totodată, șoferului îi va fi reținut și certificatul de înmatriculare și i se va da o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. De asemenea, se vor reține și plăcuțele de înmatriculare, potrivit Vocea Transilvaniei.