ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va susține companiile care vor face angajări, iar după ce va trece șomajul tehnic se va trece la o măsură activă, care să stimuleze angajarea. „Vom susține o parte din salariu”, promite Orban, care spune că șomajul tehnic este limitat.

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți seara, la Realitatea Plus, că șomajul tehnic va fi pe o perioadă limitată, mai exact până când va trece vârful epidemiei, urmând ca mai apoi, firmele care vor face angajări să poată primi ajutor de la stat. Mai exact, Guvernul va susține o parte din salariul angajaților.

„Am ales varianta de a plăti șomajul tehnic din bugetul fondului de șomaj și pentru a-i ajuta pe oameni să poată să stea acasă, să nu vină la muncă, să nu se deplaseze. Această măsuri va avea o durată limitată, să spunem de două luni, după care, pe măsură ce vom trece de vârful epidemiei și activitățile vor fi reluate, să fie înlocuită cu salariile în urma reangajării. Interesul nostru este să deschidem cât mai multe companii, un număr cât mai mare de angajați să își mențină locurile de muncă.După ce va trece șomajul tehnic, când contextul epidemiologic o va permite, vom trece la o măsură activă, care să stimuleze angajarea de către companii. Vom susține o parte din salariu”, a declarat Ludovic Orban, la Realitatea Plus.

Acesta a mai spus că și-ar dori ca toate companiile să își angajeze toți cetățenii pe care i-a avut înainte de criză.

„Vrem ca toate companiile să angajeze toți cetățenii pe care i-au avut înainte de criză și vom încerca să stimulăm să angajeze și oameni în plus. Cine nu va fi angajat și a fost în șomaj tehnic va beneficia de ajutor de șomaj”, a mai spus Orban