ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisariatul Județean Prahova al Gărzii de Mediu a amendat Petrotel Lukoil, Lukoil Energy Gas, OMV Petrom și Eco Burn Brazi cu peste 500.000 de lei în 2015, pentru poluarea aerului.

Potrivit unui raport al instituției, SC Lukoil Energy Gas SRL a fost amendată de două ori cu câte 10.000 de lei pentru "depășirea valorilor limitei de emisii", în timp ce SC Petrotel Lukoil a primit o sancțiune de 15.000 de lei pentru valori ridicate ale emisiilor care au făcut ca în Ploiești să se simtă "mirosuri dezagreabile".

Comisariatul Județean Prahova al Gărzii de Mediu a aplicat OMV Petrom-Petrobrazi două amenzi de 115.000 lei, unul dintre aspectele vizate fiind acela că nu au fost luate toate măsurile pentru evitarea emisiilor de fum în atmosferă.

Totodată, SC Eco Burn SRL Brazi, companie specializată în servicii ecologice de incinerare, a fost sancționată cu 100.000 lei ca urmare a nerespectării prevederilor autorizației integrate de mediu și s-a propus suspendarea actului de reglementare.