ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul intenționează să crească forța procurorilor implicați în combaterea evaziunii fiscale și a propus înființarea unei structuri de poliție judiciară fiscală în mai multe unități de Parchet, care să îi sprijine direct și fără intermediari pe procurori, conform unui document consultat de Profit.ro.

Argumentul principal al Executivului pentru înființarea unor astfel de structuri este eficientizarea activității Parchetelor în combaterea evaziunii fiscale.

"Este avută în vedere constituirea, în cadrul unor unități de Parchet, în funcție de competența materială în domeniul cercetării evaziunii fiscale, a unor structuri de poliție judiciară care să sprijine în mod direct și nemijlocit procurorii în demersul lor specific. În acest fel, vor fi asigurate resursele necesare unităților de Parchet pentru instrumentarea cauzelor de evaziune fiscală, cu respectarea confidențialității cercetării și urmăririi penale", se arată în document.

Structurile de poliție judiciară fiscală vor primi avizul Guvernului cel târziu în luna septembrie.

Guvernul așteaptă la acest moment ca Ministerul Justiției să vină cu un plan pentru înființarea unor astfel de structuri de poliție judiciară fiscală.