ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe companii mari din domeniul energiei încearcă să convingă puterea de la Washington să ridice sancțiunile împotriva Rusiei.

OMV, Engie și E.ON, cu operațiuni și în România, fac lobby la Washington alături de Shell și Wintershell împotriva sancțiunilor anti-Rusia ale SUA, prin firma unui fost înalt oficial al administrației Clinton.

Potrivit datelor consultate de Profit.ro, McLarty Inbound LLC, firma de lobby din grupul de consultanță strategică deținut de Mack McLarty, fost șef de cabinet la Casa Albă al președintelui american Bill Clinton, a raportat firmele menționate drept clienți la Registrul privind organizațiile de lobby ținut de Senatul SUA la începutul lunii august, în conformitate cu legislația americană în materie. 

Sursa citată relevă că toate cele 5 companii energetice europene au angajat firma americană de lobby "pentru a-și proteja și promova interesele în dezbaterea privind gazele naturale ca element al securității energetice europene".

Subsidiarele locale ale Engie și E.ON sunt cei mai mari furnizori de gaze naturale pentru clienții casnici din România și dețin și cele mai importante rețele de distribuție a gazelor, E.ON controlând și unul dintre operatorii concesionari regionali de distribuție a energiei electrice.