ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat o nouă dată când pune în vânzare mașina Aro care i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu. Prețul de vânzare este cu 25% mai mic decât la prima licitație, anunță Mediafax.

Fiscul a programat pentru data de 7 martie o licitație pentru a vinde autoturismul marca Aro 304, care, potrivit datele subliniate de instituție, „a fost utilizat de fostul președinte al României Nicoale Ceaușescu”.

De culoare gri și fabricat în 1977, autoturismul pe benzină are o capacitate de 2.495 cmc, iar bordul arată că a parcurs 72.453 de kilomentri.

Prețul de evaluarea, respectiv de pornire al licitației, este de 103.125 lei (21.700 de euro), neimpozabili, respectiv nu se aplică TVA. La începutul lunii februarie, ANAF a încercat să vândă aceeași mașină la un preț de 137.500 de lei (29.000 de euro).

În prezent, autoturismul se află în proprietatea lui Ovidiu Tender, de la care statul încearcă să recupereze bani, în urma unor înșelători și cazuri de spălare de bani dovedite.

Taxa de participare reprezintă 10% din prețul de pornire al licitației, care trebuie să fie plătită cash sau poate fi depusă o scrisoare de garanție, până la data de 6 martie.