ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inventivitatea şi talentul unui român i-au uimit pe vizitatorii celui mai mare salon auto din Europa.

Bărbatul din Mureş, pasionat de tâmplărie, a construit o maşină funcţională din lemn de frasin pe care a botezat-o Julia, după numele soţiei. Mii de oameni au admirat maşina cât timp a stat la Frankfurt alături de giganţii industriei auto.

Péter Szabó a avut nevoie de trei ani și patru metri cubi de lemn pentru a-şi transforma visul în realitate.

„Am pus linii, şi moderne! Ca exemplu, faţa, grila, spatele, bordul, normal că şi parbrizul nu e clasic, sunt linii moderne şi tehnologie modernă”, spune el.

Ca să fie şi funcţională, au fost folosite piese de la nouă maşini.

„Cum şi roţile sunt împinse mai în faţă, mai în spate, trebuia făcut totul de la zero şi ce am luat de pe altă maşină trebuia modificat”, spune Matyus Csaba, mecanic.

Întreaga investiţie a fost de 18.000 de euro, dar, pentru colecţionarul potrivit, maşina ar putea valora de 20 de ori mai mult. A fost nevoie şi de un nume, înainte ca maşina să fie expusă la salonul auto de la Frankfurt, iar Peter a decis ca maşina să poarte numele soţiei sale: Julia.

„Povestea Juliei, maşina din lemn de frasin, a început în acest garaj, însă a fost nevoie de cinci mii de ore de muncă pentru ca maşina să ajungă mai apoi la Salonul Auto din Frankfurt şi să aibă un succes răsunător”, potrivit Digi24.

„E o parte a familiei maşinuţa, deci este ca şi o fiinţă drăguţă din casa noastră. O iubim”, spune Julia Szabo, soţia proprietarului.