ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daimler a achiziționat o suprafață foarte mare de pământ lângă uzina de cutii de viteze de la Sebeș. Acest lucru a fost confirmat de primarul Sebeșului, Adrian Alexandru Dăncilă.

Este posibil ca germanii să deschidă o uzină de motoare, dar nu este exclusă nici variantă unei uzine de producție a automobilelor Mercedes, anunță mercedesblog.ro.

Producătorul auto Daimler are în plan să devină cel mai mare producător premium din lume și să depășească astfel actualul lider, BMW. Pentru a atinge acest obiectiv, Dieter Zetsche, președintele consiliului de administrație al Daimler AG, a declarat că este nevoie de o nouă uzină. Iar aceasta ar putea fi construită în România.

”Decizia privind o nouă uzină este un proces foarte rațional în care comparăm toate aspectele legate de nivelul educațional, disponibilitatea forței de muncă, logistică, infrastructură, cât de ușor este să faci afaceri în acea țară, distanța față de furnizori și clienți. România poate fi o soluție. În România avem o experiență pozitivă datorită fabricii de cutii de viteze, care este una foarte bună. Și reprezintă un avantaj pentru România faptul că avem acolo o uzină pentru cutii de viteze”, spunea în urmă cu o lună, Dieter Zetsche, președintele consiliului de administrație al Daimler AG.