ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O echipă a Fondului Monetar Internațional va veni în România în ianuarie, va evalua modul de colectare a taxelor, Codul fiscal și va da soluții, a declarat, marți seara, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, la Digi 24, potrivit Agerpres

„Eu o să am o echipă de la FMI care vine în România în ianuarie să se uite la Codul fiscal, la evaluarea modului în care noi colectăm, să vedem dacă Codul fiscal în România azi este o povară așa cum este, alambicat, complicat sau poate fi îmbunătățit. (...) Vor veni și ne vor da soluții”, a afirmat Florin Cîțu.

Fondul Monetar Internațional (F.M.I.) recomanda autorităților române, după discuțiile din luna iunie, să demareze un proces de consolidare fiscală durabilă, susținut de măsuri de calitate destinate diminuării deficitului bugetar și celui comercial, să reevalueze noua Lege a pensiilor și să îmbunătățească guvernanța la companiile de stat.

Deocamdată, România nu are în derulare un acord de finanțare cu Fondul Monetar Internațional, însă evoluția economiei românești este evaluată anual de experții F.M.I., în baza consultărilor pe Articolul IV.