ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a atenționat, vineri, că aderarea României la zona euro în 2024 nu depinde doar de România, ci și de acordul la nivel european, transmite Ziarul Financiar.

„România și-a stabilit clar acest obiectiv: 2024, acțiune de parcurs. (...) Dar știți foarte bine, aceasta este o problemă la nivel european, vorbim de Schengen și de alte astfel de situații, când, chiar dacă suntem gata cu anumite cerințe, totuși decizia se ia la nivel european. România, în acest sens, are un plan foarte bine stabilit. Anul trecut, în decembrie, Guvernul a aprobat un astfel de plan, pentru trecerea la moneda euro. Noi ne ținem de el, ne îndeplinim obiectivele, cum am făcut întotdeauna”, a afirmat Eugen Teodorovici, în cadrul unor declarații de presă, înaintea reuniunii Eurogrup și a reuniunii informale a miniștrilor de finanțe (ECOFIN), despre discuțiile privind Directiva pentru produsele accizabile.

De asemenea, ministrul Finanțelor și-a afirmat convingerea că toate discuțiile despre euro ar trebui purtate alături de celelalte state membre U.E. care nu fac parte din zona Euro, deoarece adoptarea monedei unice e un scop comun tuturora.

Ministerul Finanțelor Publice a organizat vineri și sâmbătă, la București, reuniunea informală a Consiliului de Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN), avându-i ca invitați pe miniștrii de Finanțe ai statelor membre U.E., în contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.