Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a atenționat, vineri, că aderarea României la zona euro în 2024 nu depinde doar de România, ci și de acordul la nivel european, transmite Ziarul Financiar.

„România și-a stabilit clar acest obiectiv: 2024, acțiune de parcurs. (...) Dar știți foarte bine, aceasta este o problemă la nivel european, vorbim de Schengen și de alte astfel de situații, când, chiar dacă suntem gata cu anumite cerințe, totuși decizia se ia la nivel european. România, în acest sens, are un plan foarte bine stabilit. Anul trecut, în decembrie, Guvernul a aprobat un astfel de plan, pentru trecerea la moneda euro. Noi ne ținem de el, ne îndeplinim obiectivele, cum am făcut întotdeauna”, a afirmat Eugen Teodorovici, în cadrul unor declarații de presă, înaintea reuniunii Eurogrup și a reuniunii informale a miniștrilor de finanțe (ECOFIN), despre discuțiile privind Directiva pentru produsele accizabile.

De asemenea, ministrul Finanțelor și-a afirmat convingerea că toate discuțiile despre euro ar trebui purtate alături de celelalte state membre U.E. care nu fac parte din zona Euro, deoarece adoptarea monedei unice e un scop comun tuturora.

Ministerul Finanțelor Publice a organizat vineri și sâmbătă, la București, reuniunea informală a Consiliului de Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN), avându-i ca invitați pe miniștrii de Finanțe ai statelor membre U.E., în contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews