ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prețul petrolului este în continuă scădere, ca urmare a crizei din Grecia și a declinului brusier din China, iar comercianții anticipează și alte scăderi, anunţă Reuters.

Pe piața petrolieră, contractele pentru ţiţeiul Brent, de referinţă pe piaţa londoneză, sunt în declin cu 60 de cenţi, la 56,25 dolari pe baril, în scădere cu 6% de la începutul săptămânii. Și cotația petrolului Cotaţia petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a scăzut cu 59 de cenți, cunoscând un declin de peste 8% în această săptămână.

"Pieţele petrolului au fost lovite de o furtună perfectă de evenimente", spune specialistul bancar Morgan Stanley.
 
Specialiştii mai susțin că situația din China şi Grecia ar putea pune în pericol creşterea solidă a cererii din ultima perioadă.

Banca centrală a Chinei a anunţat că va susţine stabilitatea pieţei de capital şi o va proteja de riscurile financiare regionale şi sistemice.