ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, se opune publicării salariilor directorilor din banca centrală.
 
"Spre sfârșitul lunii, Consiliul de Administrație va veni și va face publice trei elemente cu privire la salarizarea din BNR. (...) Vom stabili care este gradul de acoperire: ne ducem și cu directorii, și pe la șefii de servicii sau rămânem doar noi, cei din CA. (...)
 
Eu, personal, am să mă opun și am să votez împotriva publicării salariilor directorilor. Această instituție este una care lucrează în piața internațională. Și veți vedea că, în afară de 3-4 bănci nordice, nici o țară europeană nu își publică salariile directorilor, pentru că ele fac parte din concurența instituțională Eu optez pentru asta.
 
Nu știu ce va face CA, dar trebuie să luăm o hotărâre și aici, pentru că altfel intervine o suită de discuții pe această temă a salarizării care nu este benefică Băncii Naționale", a declarat luni Mugur Isărescu, citat de Agerpres.

Isărescu a menționat că va fi publicată, tot la finalul lunii, și situația în alte țări europene, pentru că există astfel de comparații în mediul public. "Veți constata, pentru că noi am făcut un documentar, că nu avem o situație omogenă. Nici băncile centrale nu sunt omogene. Spre exemplu, Banca Națională a Ungariei nu face supraveghere".

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews