ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice a fost postat un proiect legislativ prin care, după adoptare, vor fi introduse în legislația românească o serie de prevederi ce obligă companiile multinaționale să-și declare câștigurile dobândite pe teritoriul României, fără a se mai putea sustrage de la achitarea taxelor aferente, cuvenite statului român.

În sarcina companiilor multinaționale, directiva europeană ce va fi transpusă în legislația autohtonă (mai exact Directiva UE 2016/881 care modifică Directiva 2011/16/UE) introduce îndatorirea întocmirii unui raport anual în care să fie specificate veniturile, profiturile mai înainte de plata taxelor, numărul angajaților etc.

Dacă nu vor respecta aceste decizii, amenziile sunt infime. Profit.ro scrie că România va putea sancționa cu cel mult 100.000 de lei (circa 22.000 euro) multinaționalele cu afaceri la nivel de grup de peste 750 milioane de euro care nu-și vor respecta obligația de a furniza autorităților române rapoarte financiare pentru afacerile din fiecare țară.
 
„Ministerul Finanțelor Publice pune în dezbatere publică modalitatea de transpunere în legislația națională a schimbului automat obligatoriu de informații din rapoartele pe care grupurile de întreprinderi multinaționale urmează a le depune în statul membru al societății mamă, așa cum este prevăzut de Directiva (UE) 2016/881 de modificare a Directivei 2011/16/UE. Termenul de aplicare este 5 iunie”, se spune pe site-ul Finanțelor.