ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Producătorul israelian de îmbrăcăminte Tefron, cu exporturi în întreaga lume, anunțat de Profit.ro ca intrând direct pe piața din România la finele anului trecut, preia, într-un transfer de activitate, operațiunile de producție și vânzare de articole lenjerie fără cusături ale celebrei companii românești Adesgo. Înființată în 1977, Tefron are fabrici atât în Israel cât și în Iordania, scrie Profit.ro.

Tranzacția, așteaptă să fie finalizată la jumătatea acestui an, a fost semnată pentru peste 2 milioane euro (plus active fixe evaluate la 1,5 milioane euro) la care se va adăuga costul inventarului transferat, bani care urmează să fie plătiți în rate până la 30 iunie 2025, relevă datele analizate de Profit.ro. Tefron va prelua inclusiv angajații Adesgo, lista de clienți și furnizori și 125 de mașini de producție, mai informează sursa citată.

Cu circa 2 milioane de euro poți să mai cumperi o vilă de lux taman la Cluj-Napoca, după cum a prezentat recent o televiziune.

„Fabrica Adesgo s-a născut in Bucurestiul anilor ’20, în vremea în care trăsurile completau peisajul chic al Micului Paris”, se scrie pe site-ul companiei, unde se mai amintește că, în prezent, Adesgo este cel mai mare producator de dresuri de damă din România, cu o capacitate de productie de peste un million de perechi pe lună și o gama de peste 600.000 de articole de lenjerie.

Ilustrație: Reclame Vechi Românești 1840 - 1997