Noua lege a taximetriei, pentru care taximetriștii au militat prin asociațiile care îi reprezintă, dar și prin proteste de stradă, a intrat joi în vigoare.
 
Conform acesteia, șoferii care folosesc plarforme on-line de intermediere a comenzilor (Clever, Bolt, Uber ș.a.) dar nu au licență de taximetrie vor fi amendați din cauză că fac concurență neloială taximetriștilor cu acte în regulă. Amenzile pot ajunge până la 50.000 de lei.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a explicat că legea nu interzice platformele on-line de comenzi, ci numai practicarea taximetriei fără licență prin intermediul acestora.

"Uber-ul poate funcționa, nu este interzis. Noi am dat o ordonanță care combate pirateria, nu are nicio treabă cu platformele electronice. Din contră, aceste platforme nu au fost reglementate de cinci ani de zile de nimeni. Ei, iată că acum guvernul PSD lucrează la o ordonanță împreună cu cei care dețin aceste platforme. Am finalizat în proporție de 90% ordonanța pentru reglementarea Uber, Clever, Bolt; pe de o parte, în Uber nu este interzis, pe de altă parte, guvernul PSD reglementează această problemă. Inclusiv ieri am avut o întâlnire cu reprezentanții tuturor platformelor electronice la Ministerul Transporturilor, la ora 14:00. Au venit cu câteva observații pe ordonanța la care lucrăm. Vom integra aceste observații, după care vom pune pe procedură de transparență ordonanța", a declarat Răzvan Cuc, citat de România Actualități.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews