ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regele Mihai și-a plătit datoria, cea a lui Becali a crescut, iar primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoita, are în continuare datorii la stat de peste 232 de milioane de lei, potrivit unei noi liste publicate, joi, de ANAF.

Pe lista rușinii se menține și finanțatorul Stelei, Gigi Becali, a cărui datorie a crescut de la 4 milioane de lei, cât era în luna mai, la 9,69 de milioane de lei, potrivit news.ro. În schimb, Regele Mihai nu mai figurează de această dată pe lista restanțierilor la buget.
 
Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoita, care se afla pe primul loc al listei publicate în luna mai de ANAF, cu o datorie de 232,07 milioane de lei, și-a plătit doar o mică parte din restanțe, astfel că datoria acestuia ajunge acum la 232,05 milioane de lei.

Directorul firmei de construcții Tehnologică Radion, Theodor Berna, are datorii la stat de 7,92 milioane de lei, aceeași sumă ca acum patru luni, în timp ce omul de afaceri Silviu Prigoană, care în urmă cu patru luni avea de achitat 3,97 milioane de lei, și-a plătit o mică parte din datorie, acum având restanțe de 3,92 milioane de lei.
 
Cristian Țânțăreanu avea de plătit la stat, în luna mai 2,72 milioane de lei. Între timp, datoria a scăzut foarte puțin, până la 2,71 milioane de lei.

Soția lui Victor Ponta, Daciana Sârbu, avea în urmă cu patru luni o datorie la Fisc de 48.923 de lei. Între timp a plătit mare parte din sumă, în acest moment ea figurând cu o datorie de 1.739 de lei, potrivit protv.ro. Orlando Teodorovici, fostul ministru de Finanțe, avea o datorie de 73.000 de lei la Fisc în luna mai, acum figurează cu o datorie de 56.861 de lei.

Adriean Videanu mai are de plătit 10.000 de lei, în urmă cu patru luni avea de plătit 12.000 de lei. Datoria Elenei Udrea la stat a crescut de la 29.000 de lei, în luna mai, la 37.000 de lei, în timp ce Marian Vanghelie are 87.500 de lei datorii la bugetul de stat, la fel ca acum patru luni.

Numărul persoanelor fizice cu datorii la stat, care însumau peste 3 miliarde de lei (671,1 milioane euro) pe data de 30 iunie, era de 126.365, cu 32,5% mai mic decât cel de 187.230 înregistrat după primul trimestru al acestui an, din listă fiind excluse persoanele ale căror datorii la buget sunt mai mici sau egale cu suma pe care trebuie să o primească la rândul lor de la stat, a anunțat joi Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).