ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul ministru al Muncii dă asigurări că plafonul pentru indemnizațiile de creștere a copilului va fi eliminat de la 1 iulie. Adică așa cum prevede legea. Numai că, până acum o săptămână, Dragoș Pâslaru nu era atât de sigur că Ministerul de Finanțe va găsi banii necesari până în iulie.

Acum, în fața parlamentarilor din comisiile de muncă, Dragoș Pîslaru și-a luat acest angajament. A susținut că Executivul caută banii la celelalte ministere. La acelea care nu și-au cheltuit fondurile pentru 2016.

„Luăm în calcul, în mod evident, termenul legal - 1 iulie - pentru implementarea legii privind indemnizațiile pentru mame. Am mai spus-o deja, deci nu este senzațional, dar poate dacă o spunem aici împreună...”, a afirmat Dragoș Pâslaru.

Cristina Pocora, deputat PNL: „Ați spus luăm în calcul! Concret...”

Dragoș Pâslaru: „În mod concret, de la 1 iulie această lege privind indemnizațiile pentru mame va fi aplicată. La asta lucrăm acum!”

Prin noua lege, părinții care își iau concediul de creștere după nașterea copilului vor primi, de la stat, o indemnizație de 85 la sută din salariu, indiferent de cât câștigă. Practic, se elimină pragul de 3400 de lei pentru cei care aleg să stea acasă un an și pragul de 1200 de lei pentru cei care aleg să stea acasă doi ani.