Numărul solicitanților de azil în UE a crescut cu 17% în trimestrul trei; doar 0,1% din totalul solicitărilor au vizat România

Aproximativ 358.300 de persoane au solicitat azil în Uniunea Europeană în trimestrul trei din 2016, în creștere cu 17% față de precedentele trei luni din acest an, dintre care doar 0,1% au cerut azil în România, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
În perioada iulie — septembrie 2016, cel mai mare număr de solicitanți de azil s-a înregistrat în Germania (aproape 237.400 de solicitanți sau 66% din totalul înregistrat la nivelul UE), Italia (34.600 de solicitanți sau 10% din totalul înregistrat la nivelul UE), Franța (20.000 de solicitanți sau 6% din totalul înregistrat la nivelul UE), Grecia (12.400 de solicitanți sau 4% din totalul înregistrat la nivelul UE), Marea Britanie (9.200 de solicitanți sau 3% din totalul înregistrat la nivelul UE) și Austria (8.400 de solicitanți sau 2% din totalul înregistrat la nivelul UE).
În schimb, în România, 445 de persoane au solicitat pentru prima dată azil în trimestrul trei din 2016, ceea ce reprezintă doar 0,1% din totalul înregistrat la nivelul UE. Cu toate acestea, numărul celor care au solicitat azil în România a crescut cu 108% perioada iulie — septembrie 2016, comparativ cu trimestrul doi din 2016, când s-au înregistrat 215 solicitanți.
Raportat la populația din fiecare stat membru UE, în perioada iulie-septembrie 2016, cel mai mare număr de solicitanți de azil a fost înregistrat în Germania (2.890 de solicitanți de azil la un milion de locuitori), Grecia (1.152 de solicitanți de azil la un milion de locuitori) și Malta (1.091 de solicitanți de azil la un milion de locuitori).
În schimb, cel mai mic număr de solicitanți de azil s-a înregistrat în Slovacia (șapte solicitanți de azil la un milion de locuitori), Portugalia (19 solicitanți de azil la un milion de locuitori), România (22 solicitanți de azil la un milion de locuitori), Cehia (28 solicitanți de azil la un milion de locuitori) și Estonia (30 de solicitanți de azil la un milion de locuitori).
În funcție de țara de origine a solicitanților de azil, în trimestrul trei din 2016 un sfert (25%) au provenit din Siria, 17% din Afganistan și 10% din Irak. În cazul celor 87.900 de solicitanți de azil din Siria, 81% au fost înregistrați în Germania.
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

Nicușor Dan a semnat pentru defrișarea unui parc din inima Capitalei. Au fost răpuși de drujbe zeci de copaci

Teren intravilan de 3500 de metri aproape de malul lacului Buftea, în satul Mănăstirea, comuna Crevedia, la preț de apartament - Un loc ideal de mutat la casă pentru tine sau pentru mai mulți prieteni cât și o oportunitate de afaceri. VÂNZARE DIRECTĂ

Care sancțiuni? Rubla rusească a ajuns cea mai performantă monedă din lume, depășind dolarul, coroana suedeză, francul elvețian și aurul
Recomandările noastre
Secțiuni: Economie
Locații: România
Subiecte: Criza refugiați
Organizații: Uniunea Europeană
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)