ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 30% dintre mijloacele de transport achiziționate într-un an de către autoritățile publice vor trebui să aibă motoare acționate prin gaz natural, hidrogen sau electricitate, stabilește un proiect de act normativ adoptat astăzi de senatori.

Propunerea a fost aprobată de majoritatea senatorilor, însă va avea nevoie de votul final al deputaților, cameră decizională.

"Autoritățile publice locale, regiile autonome și societățile aflate în subordinea unităților administrativ-teritoriale vor achiziționa mijloace de transport călători acționate prin motoare cu propulsie electrică, tehnologii verzi de tipul Electrice, Hybrid, Hybrid Plug-in, Hydrogen (FCV), motoare cu propulsie pe gaz natural comprimat, motoare cu propulsie pe gaz natural lichefiat și motoare cu propulsie pe biogaz în proporție de minim 30% din necesarul de achiziții viitoare. Procentul va fi calculat din totalul numărului de autovehicule achiziționate într-un an", se arată în forma amendată a documentului. Noile prevederi se vor aplica, potrivit digi24.ro, inclusiv mijloacelor de transport școlar (microbuze și autobuze).

Aceeași obligație va reveni și firmelor private care furnizează servicii publice de transport local, inclusiv firmelor de taxi, dar din anul 2020.