ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cea mai mare datorie la bugetul statului nu o are o firmă mare, ci una de mărime mijlocie. Este vorba despre Oana Management, o companie înregistrată în Buzău, cu un singur angajat, care a acumulat până acum datorii de 455 milioane de lei, scrie Digi 24. 

În acte, respectiva firmă are doi patroni, cetățeni români, și se ocupă cu oferirea de servicii de consultanță în afaceri. Fiscul a dat publicității, marți, lista cu firmele mari și mijlocii din România care au datorii semnificative la stat.
 
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat primele liste de restanțieri la buget care cuprind  2.672 contribuabili mari și mijlocii, dar nu și firme mici, PFA și persoane fizice, deocamdată,  pentru că multe dintre acestea și-au exprimat intenția de a plăti, în urma notificărilor. Recent, instituția a ridicat la 1.500 lei plafonul de la care numele persoanelor devin publice, după ce, la începutul anului, acestea fuseseră stabilite la 100 lei.
 
Listele conțin, acum, 186 de mari contribuabili, cu restanțe mai mari de 100.000 lei, care înregistrează obligații fiscale totale de 2,60 miliarde de lei, din care 1,92 miliarde de lei obligații de plată principale și 684 milioane de lei obligații accesorii. Din total, 417 milioane de lei reprezintă obligații de plată contestate.

Conform ANAF, peste 400 de milioane de lei are de plătit European Food, mai mult decât au de dat, împreună, ocupantele următoarelor două poziții în top - Complexul Energetic Hunedoara și Societatea Română de Televiziune. Mai precis, European Food are o datorie de 401 milioane de lei. Pe locul al doilea este Complexul Energetic Hunedoara, cu 175 milioane de lei, iar pe locul al treilea - Societatea Română de Televiziune, cu 170 de milioane de lei. Clasamentul este completat de Doly-Com, o companie datorii de 170 de milioane de lei și de Public Games, cu datorii de peste 89 de milioane de lei.