ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă companiei de asigurări are mari probleme financiare. Carpatica Asig intră în procedură de rezoluție, ceea ce înseamnă că Fondul de Garantare a Asiguraților a preluat controlul companiei.

În următoarele șase luni Autoritatea de Supraveghere Financiară va face un plan pentru rezoluție, pentru redresarea companiei Carpatica Asig. Asta înseamnă că în următoarele șase luni orice decizie la nivelul companiei va fi luată doar cu acordul Fondului de Garantare a Asiguraților.

Foarte important de precizat, în următoarele șase luni clienții care au polițe la Carpatica Asig nu sunt afectați, potrivit digi24.ro.

Într-un interval de cel mult 6 luni, ASF va întocmi Planul de rezoluție și se va asigura că un evaluator independent va efectua o evaluare corectă, prudentă și realistă a activelor, datoriilor și capitalurilor proprii ale asigurătorului, ca etape premergătoare aplicării măsurilor de rezoluție (conform art. 18-25 coroborate cu prevederile art. 55-58 și art. 65 din Legea 246/2015).