ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noile modele de Volkswagen, Audi, Peugeot și Renault vor avea tapițerii fabricate în România.

Faurecia, unul dintre cei mai mari furnizori francezi de componente auto, și-a deschis astăzi cea de-a patra fabrică din România, la Budești în județul Vâlcea. Investiția se ridică la 12 milioane de euro și va asigura locuri de muncă pentru peste 700 de români.

Unitatea se întinde, potrivit digi24.ro, pe 12.000 de metri pătrați, iar acolo se vor produce, zilnic, 11.000 de huse pentru scaunele autoturismelor. Conducerea fabricii estimează că, până la finalul acestui an, 280.000 de mașini vor fi echipate cu tapițerii produse la Budești.  '

Fabrica are 1.200 de angajați și cei mai mulți dintre ei sunt tineri din Râmnicu Vâlcea și din comunele învecinate. Până la finalul anului, vor mai fi angajați încă 600 de oameni.

Potrivit evidențelor Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, în județul Vâlcea erau, în luna iulie, aproape 9.000 de șomeri.