ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liga Profesionistă de Rugby în 13 (RFL) din Anglia a semnat un contract de sponsorizare pe 3 ani cu producătorul auto Dacia.

Astfel, Dacia va deveni mașina oficială a Super Ligii engleze (First Utility Super League), a Challenge Cup și va da numele competiției World Club Series.

Pentru a marca semnarea contractului, Dacia a vizitat stadioanele cluburilor Leeds Rhinos, St Helens și Wigan Warriors, cele trei cluburi care vor participa alături de Sydney Roosters la turneul Dacia World Club Series. Pe lângă implicarea în sportul profesionist, Dacia va contribui la sprijinirea rugbyului în 13 în comunitățile locale.

"Faptul că Dacia s-a alăturat World Club Series reprezintă un mare impuls dat sportului. În mod sigur, evenimentul este unul dintre momentele importante ale acestui sezon și abia aștept să văd cum va contribui Dacia la experiența acestei competiții", a spus Sam Tomkins (26 de ani), jucător la Wigan Warriors, potrivit prosport.ro.

Rugbyul în 13 este un sport popular în Marea Britanie și în emisfera sudică.