ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul austriac OMV, cel care controlează compania românească Petrom, ar putea anunța vineri detaliile acordului cu grupul rusesc Gazprom. Austriecii vor trebui să renunțe la anumite active în schimbul unei participații  la zăcămintele de petrol și gaze din Siberia.

Rainer Seele, șeful OMV, a subliniat că rafinăriile grupului, inclusiv cele din România, nu vor face parte din schimbul de active cu gigantul rus.

"Vă rog să încetați speculațiile. Vom purta discuțiile în așa fel încât rafinăria de la Schwechat să nu fie afectată. Nu suntem interesați de cooperarea cu Gazprom în sectorul de rafinare. Acest lucru se aplică atât pentru Schwechat, cât și pentru rafinăria de la Burghausen precum și pentru operațiunile de rafinare din România', a declarat miercuri Rainer Seele la o întâlnire cu personalul rafinăriei Schwechat, relatează Agerpres.

Grupul austriac OMV este acționarul majoritar al Petrom, cu o participație de 51,01%. Ministerul Economiei deține 20,64% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol și gaze, cu activități în sectoarele Upstream (Explorare și Producție), Downstream Oil (Rafinare și Marketing), Downstream Gas (Gaze și Energie).