ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La ora actuala, pe piata din Romania exista numeroase banci si IFN-uri care sustin fara echivoc atat dezvoltarea, cat si cresterea IMM-urilor, necesare pentru capitalul de lucru al companiilor. 

Cu siguranta ca actualmente exista persoane care nu stiu cu exactitatea ce sunt IMM-urile. Asadar, sa vedem cum pot fi definite acestea.

Ce este un IMM?

Ei bine, IMM-ul face referire la intreprinderile mici si mijlocii. Asadar, pentru a putea dispune de un credit IMM, trebuie fara doar si poate sa detineti o intreprindere. 

Mai exact, atat persoanele fizice autorizate cat si asociatiile si parteneriatele, care fac parte dintr-o activitate economica, sunt considerate a fi intreprinderi. Cea mai relevanta informatie face referire stricta la activitatea economica si nu la partea juridica. Asadar, dupa indeplinirea conditiilor aferente unei intreprinderi, trebuie sa stabiliti datele acesteia conform urmatoarelor criterii

numarul mediu de salariati ai intreprinderii dumneavoastra
cifra de afaceri anuala pe care intreprinderea o are
bilantul contabil total anual al intreprinderii respective

Asadar, comparand datele intreprinderii cu cele mentionate in randurile de mai sus, veti putea stabili cu exctitate daca intreprinderea pe care o detineti este o microintreprindere, o intreprindere mica sau una mijlocie.
Sa vedem in continuare cateva informatii despre fiecare in parte.

Microintreprinderile

Microintreprinderile sunt intreprinderi care detin un numar mai mic de 10 angajati si care inregistreaza un bilant anual total de pana in 2 milioane de euro.

Intreprinderile mici

Intreprinderile mici sunt intreprinderile care inregistreaza un numar maxim de 50 de angajati si a caror cifra anuala de afaceri este de maxim 10 milioane de euro.

Intreprinderile mijlocii

Intreprinderile mijlocii sunt acele intreprinderi care un numar mai mic de 250 de persoane angajate si a caror cifra de afaceri anuala nu va depasi 50 de milioane de euro.

Pentru ca in cele pe care le-am mentionat anterior am vorbit atat despre cifra de afaceri, cat si despre bilantul anual, trebuie sa mentionam faptul ca un IMM trebuie sa respecte fie limita care face referire la cifra de afaceri, fie pe cea care pune accentul pe bilantul anual. Important este sa stiti ca nu trebuie sa fie indeplinite ambele in egala masura. Insa, in ceea ce priveste numarul salariatilor, este obligatoriu ca fiecare IMM sa respecte limitele impuse. 
Daca criteriile pe care le-am mentionat anterior nu sunt respectate, situatia legala a fiecarei intreprinderi poate fi afectata substantial. De exmplu, initial statutul IMM-ului va ramane cel care a inceput intial, insa daca limitele despre vorbeam vor fi depasite in cadrul a doua exercitii financiare consecutive, atunci IMM-ul va pierde acest statut. De altfel, va reusi sa castige un alt statut daca initial a activat ca o intreprindere mica, insa nu a reusit sa atinga limitele in cadrul a doua exercitii financiare consecutive.

Simplu Credit

Ei bine, astazi poti cere un imprumut rapid de la Simplu Credit IFN, iar daca ai nevoie de finantare pe firma poti aplica aici pentru un credit IMM