ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Companiile străine care au venit în România au ales să investească în zona de vest a țării, mai aproape de infrastructura rutieră a Uniunii Europene, ceea ce a făcut să crească șomajul din Moldova și sudul țării, a afirmat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

„Ce am mai constatat în momentul în care ne-am uitat pe datele statistice: sunt județe cu zero la sută șomaj, în special cele care se află pe granița de vest a României, din cauza faptului că cele mai multe firme care au venit în România, multinaționale, multe dintre ele având parte și de un ajutor de stat, s-au așezat acolo unde era mai simplu să-și transporte marfa în UE, adică mai aproape de rețeaua de autostrăzi a UE. În schimb, sunt foarte multe județe din Romania, unde șomajul este peste 5%, mă refer la partea de est, zona Moldovei și câteva județe din sudul Romaniei", a spus Lia Olguța Vasilescu în cadrul unui forum pe tema crizei forței de muncă. 

Investitorii străini au cerut însă de mai multre ori guvernanților să îmbunătățească infrastructura rutieră, amenițând că vor pleca din România.