ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu e glumă. Există un oraș în care poți închiria un apartament cu mai puțin de un euro pe an. Chiriile nu s-au mai schimbat aici de sute de ani.

Fuggerei este un cartier din Augsburg, în sudul Germaniei, construit în urmă cu aproape 500 de ani de Jakob Fugger "cel bogat", unul dintre cei mai influenți bancheri ai vremii. Scopul său a fost să le ofere o casă celor care nu își permiteau acest lucru, iar chiria impusă de el în 1520, echivalentul de astăzi a 88 de euro cenți pe an, nu a fost niciodată modificată.

Una dintre condițiile puse celor 142 de locuitori din Fuggerei este să se roage, de trei ori pe zi, pentru sufletul și bunăstarea bancherilor. Porțile cartierului se închid la 10 seara, iar cine întârzie trebuie să plătească o amendă cuprinsă între 50 de euro cenți și un euro.

Jakob Fugger a pus bazele unui fond caritabil care să finanțeze cheltuielile acestui complex rezidențial; 500 de ani mai târziu, cea mai mare sursă de venituri este reprezentată de biletele de 4 euro achiziționate de turiștii care vor să vadă cu ochii lor Fuggerei.

La mijlocul secolului al XIV-lea, Jakob Fugger era unul dintre cei mai bogați oameni din Europa. El a lăsat moștenire familiei peste 7 tone de aur și mai multe afaceri, unele dintre acestea existând și astăzi, potrivit businessmagazin.ro.