ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Liberalii au depus la Camera Deputaților o inițiativă legislativă prin care să le fie acordat un al 13-lea și un al 14-lea salariu angajaților din mediul privat, ei motivând că, astfel, România s-ar alinia la realitatea europeană.

Salariații ar primi, dacă această inițiativă va avea o finalitate, un al 13-lea salariu înainte de Crăciun și al 14-lea salariu înainte de concediu. Totodată, cele două salarii în plus ar urma să fie plătite de către companiile private din impozitul pe profit datorat statului, fără a depăși plafonul de 20%.

„Ne dorim alinierea la realitatea europeană. Așa cum sunt recompensați salariații din companiile profitabile din Germania, Franța, Spania, Austria, Italia așa trebuie să se întâmple și în România. Discrepanța veniturilor dintre salaiații din mediul privat și cei din sistemul public este o realitate. Ca atare, PNL vine în întâmpinarea mediului de afaceri cu propunere de modificare a cadrului legal, prin care care salariații societăților comerciale cu capital integral privat au posibilitatea de a primi al al 13-lea și al 14-lea salariu. Cheltuielile salariale vor fi deductibile din impozitul pe profit datorate de aceste societăți în cuantum de 20%”, a declarat miercuri deputatul PNL Ion Ștefan într-o conferință de presă susținută la sediul partidului, scrie News.ro.

El a explicat că, prin această propunere, bugetul de stat nu va fi văduvit de anumite venituri, ci, dimpotrivă, vor fi încasări suplimentare la buget ca urmare a impozitului pe salariu și a contribuțiilor sociale și de sănătate, cheltuieli care vor fi suportate tot de societăți prin acordarea acestor salarii.

„Adoptarea acestui proiect legislativ va avea un impact bugetar pozitiv. În românia sunt 3,7 milioane de salariați, de 3 ori mai mult decât în mediul public. Prin acordarea acestor salarii la bugetul de stat se vor încasa prin acordarea acestor salarii peste două miliarde de lei. Al 13-lea înainte de Crăciun și al 14-lea înainte de concediul de odihnă”, a mai precizat deputatul PNL.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews