ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cererea mare pentru creditele Prima Casă și majorările salariale din ultima perioadă scumpesc apartamentele.

În primele trei luni ale anului, prețurile locuințelor au crescut cu peste 6,5% față de decembrie 2015, arată un studiu la nivel național. Cluj-Napoca și Timișoara conduc în clasamentul scumpirilor, alături de București.

Banii mai puțini de anul acesta pentru Prima Casă și amenințările bancherilor că scumpesc creditele imobiliare dacă intră în vigoare legea dării în plată i-au determinat pe proprietarii de apartamente să ceară prețuri mai mari. Cluj-Napoca este orașul cu cele mai mari scumpiri în perioada ianuarie-martie, arată studiul unui portal de imobiliare.

Potrivit acestui studiu, prețurile apartamentelor din Cluj-Napoca au crescut în primele trei luni ale acestui an cu 7,2%, mai exact de la un preț cerut în decembrie 2015 de 1.117 euro pe metrul pătrat, la un preț de 1.197 de euro pe metrul pătrat, cerut de către proprietarii apartamentelor în martie 2016.

La Timișoara, apartamentele s-au scumpit cu două procente în primul trimestru.

„Prețurile au crescut datorită faptului că avem creștere economică pe anul trecut, au început să crească salariile destul de bine și finanțarea a fost ceva mai relaxată, ceea ce a dus la o creștere a cererii”, spune Daniel Crainic, director de marketing, portal de imobiliare, citat de digi24.ro.

Apartamentele din București s-au scumpit, în medie, cu 3%. Cea mai mare creștere este cea a locuințelor noi, 7%. Prețul mediu pe metrul pătrat a ajuns la 1.144 de euro.