ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marcel Ciolacu a anunțat că PSD, ALDE și Pro România au depus un proiect prin care se amână plata contribuțiilor la asigurările sociale și plata utilităților pentru trei luni, începând din luna martie.

Conform propunerii legislative, jumătate din contribuțiile la asigurarea socială pe aceste trei luni va trebui ulterior restituită, eșalonat, în 12 luni, iar restul va fi completat de stat. Plata facturilor pentru apă, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice, internet și cablu TV se va face, eșalonat, timp de un an, fără dobânzi și penalități de întârziere. Furnizorii vor eșalona debitele restante fără a depăși raportul de 1/12 pe lună, potrivit propunerii.

Pe de altă parte, Ministerul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, luni, că sunt purtate negocieri cu băncile comerciale pentru a veni cu o soluție pentru ratele românilor, în această perioadă de criză medicală, ce va fi urmată, cel mai probabil, de una economică.

„Suntem foarte aproape și aici este o veste foarte bună pentru români, suntem foarte aproape de o soluție pentru clienții băncilor, soluție pe care o discutăm cu Banca Națională și sistemul bancar, pe care o vom prezenta, cred eu, în maxim 48 de ore", a anunțat luni, Florin Cîțu, printr-un video postat pe Facebook.

Ministrul de finanțe a mai precizat că IMM-urile care vor să acceseze liniile de credit pentru investiții sau capital de lucru - finanțări garantate de stat în proporție de 90% - nu au nevoie de certificat de stare de urgență.