ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce mai multe țări europene au început să forțeze multinaționalele să plătească impozite în țara unde își desfășoară activitatea, transpunând astfel o directivă europeană, iată că și România face pași în această direcție.

Este vorba despre o directivă europeană potrivit căreia profiturile grupurilor de companii vor fi impozitate acolo unde sunt realizate, fără a mai fi posibil transferul acestora în jurisdicții mai favorabile fiscal. Directiva a fost adoptată în iulie 2016 de forurile europene și ar urma să intre în vigoare cel mai târziu în 2018.

Evenimentele din ultima perioadă legate de protestele contra Guvernului, i-au făcut pe cei de la PSD să ceară impunerea unei legi prin care firmele care își desfășoară activitatea în România să plătească impozitul în țară.

”În cazul în care-ți desfășori activitatea aici, să și plătești impozitul în România. Este vorba despre exportul de profit afară. Eu lucrez cu o echipă la un astfel de proiect, să vedem cum ne iese. Micșorăm taxele pentru firme. Există o supărare vizavi de exportul de profit” a spus Niculae Bădălău, vicepreședinte PSD, pentru Agerpres. Acesta a mai spus că o companie funcționează în România declarând de 8 ani pierderi, primind ajutor de stat și exportă profitul.

Senatorul PNL Daniel Zamfir insistă ca Parlamentul să aprobe un proiect pe aceeași temă.

"L-am auzit pe președintele executiv al PSD că lucrează ei la o formulă de impozitare nouă și speră că multinaționalele vor plăti impozitele în România! Ce formulă să mai inventăm, domnilor? Încă de anul trecut am depus la Parlament proiectul de lege care implementează Directiva 1164/2016 și care OBLIGĂ multinaționalele să plătească impozitul acolo unde fac profitul, adică în România! De ce nu adoptăm în regim de urgență acest proiect de lege? Așa cum s-a putut eliminarea celor 102 taxe, se poate și asta! Și haideți să nu mai fim noi ăia care vrem să inventăm acum apa caldă și să generam dezbateri interminabile! În fiecare lună, circa 4 miliarde de euro ies din România prin intermediul companiilor off-shore!!! Ce mai așteptăm???", a scris senatorul liberal pe Facebook.