ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Palatul Telefoanelor din București, anunțat în urmă cu 2 ani ca fiind scos la vânzare de Telekom (fosta Romtelecom), a fost ofertat, împreună cu alte două clădiri adiacente, pe portalul olx.ro, cel mai mare site local de anunțuri, oferta fiind însă ulterior retrasă.

Acum, ANCOM, care vrea să cumpere clădirea, așteaptă o nouă ofertă, dar Telekom precizează fără multe detalii: "În momentul de față, această proprietate nu se află pe lista imobilelor promovate la vânzare!".

Palatul, inclus pe lista monumentelor istorice, a fost propus la vânzare pe olx.ro,  potrivit profit.ro, inclusiv la finele lunii mai, într-un pachet de trei proprietăți imobiliare incluzând clădirea de birouri denumită "Tandem" și parcarea aferentă, ambele în spatele Palatului Telefoanelor, pe strada Matei Millo. Prețul cerut pentru acest pachet a fost de 21,6 milioane euro, din care 10,9 milioane euro a fost cerut pentru clădirea "Tandem".

Potențialii cumpărători au fost informați, în anunț, că proprietarul exclusiv al proprietăților este Telekom Romania Communications, oferta fiind însă avansată prin intermediul unei firme imobiliare, Tănase Holding.

Anunțul a fost postat în condițiile în care, așa cum profit.ro a anunțat la finele anului trecut, conducerea Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) și-a bugetat 70 milioane de lei (15,7 milioane de euro) pentru a cumpăra Palatului Telefoanelor și a-l utiliza ca sediu central.