ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentanții OMV Petrom vor fi chemați la audieri în cadrul comisiei de anchetă pentru activitatea ANRE, pentru a oferi informații legate de manipularea pieței de energie și de creșterea artificială a prețurilor, a declarat marți deputatul PSD Iulian Iancu, președintele Comisiei de industrii și servicii, potrivit unui comunicat al Camerei Deputaților.

Afirmația vine în contextul în care Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei și, de asemenea, fost director în cadrul OMV Petrom, a scris într-o postare pe Facebook că recentele modificări aduse Legii gazelor îi favorizează pe rușii de la Gazprom.

„În contextul atacului pe care domnul Răzvan Nicolescu l-a lansat împotriva mea printr-o postare recentă pe contul său pe o rețea de socializare, vreau să fac următoarele precizări: în primul rând, constat că domnia sa a aflat că va fi audiat de Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea ANRE și s-a lansat într-un atac la adresa mea, în speranța că voi fi impresionat sau speriat”, a declarat Iancu.

Potrivit acestuia, Nicolescu va putea da toate explicațiile necesare, inclusiv cele legate de Gazprom, în fața comisiei de anchetă. „Însă, dacă nu o va putea face, va trebui să o facă la Parchetul General”, a susținut deputatul PSD.

„Dacă îl liniștește, îl anunț că nu va fi singur, pentru că din partea companiei OMV Petrom vor fi invitați și alți înalți responsabili și angajați care pot da informații lămuritoare despre următoarele: discriminarea producătorilor de energie electrică, manipularea pieței, creșterea artificială a prețului, vulnerabilizarea siguranței și a sistemului energetic național”, a mai arătat Iancu.

El i-a atenționat pe cei care „se grăbesc să intre în acest joc al calomniei și denigrării la adresa mea că vor trebui să-și susțină argumentele și în față instanței”.