ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chimcomplex S.A. informează investitorii în legătura cu inchiderea temporara a activitatii de productie in cadrul platformei industriale Borzesti pe o perioada de 14 zile incepand cu data de 18.08.2022, avand in vedere preturile in crestere la energie electrica si gaze naturale.

Contractele individuale de muncă ale salariatilor afectati de incetarea temporara a activitatii se suspendă în această perioadă, aceștia urmând să primească o indemnizație de 75% din salariul de bază, conform prevederilor legale aplicabile si contractului colectiv de muncă, transmite publicația din Bacău Deșteptarea.ro.

„Rezultatele financiare – au declarat reprezentanții companiei – sunt în scădere față de aceeași perioadă din 2021 ca urmare a creșterii alarmante a prețurilor la energie electrică și la gaze naturale. Este esențial acum să avem asigurat același mediu economic ca al marilor noștri competitori europeni și globali, care beneficiază de prețuri mult mai bune la resurse de bază. În acest fel, produsele lor sunt mai ieftine și invadează piața țării noastre și a celor din jur. Acest lucru duce la un deficit și mai mare al balanței comerciale a României. În acest context, trendul descendent al rezultatelor noastre financiare va continua și în semestrul II. Ca și alte companii din industrie, avem nevoie de intervenția statului pentru amortizarea prețurilor crescute la gaz și energie electrică înainte de a lua în calcul reorganizarea producției și optimizarea structurii organizaționale.”, susțin reprezentanții Chimcomplex, potrivit sursei citate.