ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițele RCA s-ar putea scumpi. La calcularea prețului asigurării vor conta și istoricul de risc în trafic al șoferului, dar și performanțele autovehiculului.

În schimb, am putea să ne reparăm mașina pe propriul RCA, în cazul unui accident. Modificările sunt prevăzute într-un proiect al Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

RCA s-ar putea scumpi în 2016 pentru șoferii cu multe amenzi și mașini puternice. Asiguratorii vor să acceseze baza de date a Poliției și să calculeze costul poliței RCA pe baza istoricului de risc în trafic al șoferului, potrivit b1.ro.

Polița RCA va fi calculată în baza a doi parametri importanți: CNP-ul șoferului și performanțele tehnice ale autovehiculului. Asta înseamnă că prețul poliței RCA va oscila în funcție de cazierul de accidente al șoferului și de valoarea mașinii.