Începând cu data de 1 aprilie, jumătate din consumatorii casnici de gaze din România primesc facturi cu 10% mai mari, informează Ziarul Financiar.

Datele transmise de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) arată că prețul gazului din producția internă pentru clienții casnici a ajuns de la 1 aprilie la 78 de lei pe MWh, nivelul fiind cu peste 50% mai mare față de cel din aprilie 2014.

Acest lucru se întâmplă deși România este al patrulea stat european în funcție de producția de gaze, unic în regiune prin gradul redus al dependenței de gazul rusesc. Dar în loc să-si folosească avantajul resurselor interne, statul român a decis să scumpească resursele plătite de populație și industrie.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews