ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preotul, scriitorul și etnologul Mihai-Andrei Aldea a postat, joi, pe contul lui de social media o întrebare retorică despre anunțatele privatizări ale ultimelor companii naționale, în care statul român încă mai deține acțiuni.
 
El se întreabă, conform evidențelor care arată că, după 1989, Biserica e singura instituție care a construit infrastructură în România, neirosind resursele financiare pe care le-a avut la dispoziție, cum ar fi ca societățile considerate nerentabile de către stat să fie date în administrare Bisericii, pe o perioadă de cel puțin un deceniu. 
 
„Ca să se isterizeze toată masa comunistă și comunistoidă, pun și eu o întrebare: 

În loc să privatizați Hidroelectrica, Poșta și CFR-ul pe motiv că nu sunt rentabile, nu mai bine le dați BOR în administrare cu aceleași fonduri pe care le primesc acum? Cel puțin pe 15-20 de ani...

Nu de alta, dar cu 0,1% din buget, BOR face proporțional mai mult decât ministere și sub-ministere ce au de 10-60 de ori mai mult!

Pe cât punem pariu că dacă se dau pe mâna BOR acestea trei, în cel mult cinci-șase ani de zile devin profitabile și moderne?

Și - știu, nu convine! - ar rămâne și Țării, până la urmă!”, a scris pr. Mihai-Andrei Aldea, joi, pe Facebook.