ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Informaţiile difuzate recent în exclusivitate de TVR privind preluarea unui pachet minoritar de acţiuni de la TAROM nu au fost negate de compania Turkish Airlines.

Turcii de la Turkish Airlines spun doar că, în momentul de faţă, Consiliul Director nu a luat nicio decizie în acest sens.

TVR anunţa săptămâna trecută că negocierile se poartă direct cu premierul şi cu ministrul Transporturilor din România şi că un pachet minoritar de până la 49% din acţiuni ar putea fi vândut turcilor.

Compania aeriană din ţara vecină este interesată de creşterea numărului curselor de la Bucureşti spre Istanbul, dar şi ca Taromul să-i aducă pasageri din Europa pentru zborurile spre Asia, Africa sau America.

Turkish Airlines a fost desemnată cea mai bună linie aeriană din Europa 4 ani la rând.

TAROM este o companie renumită în toată lumea pentru siguranţa zborurilor şi profesionalismul piloţilor. Problema banilor este cea care trage însă în jos transportatorul aerian naţional. A în­cheiat anul trecut cu pierderi de aproape 120 de milioane de lei, iar de anul viitor ar trebui să treacă pe profit. TAROM este prima companie de stat la care a fost instalat un manager privat, plătit cu 10 mii de euro pe lună.