ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conducerea retailer-ului german Lidl a decis să închidă magazinele în zilele de 25 și 26 decembrie, adică în prima și a doua zi din praznicul Nașterii Domnului, informează compania într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, conducerea retailerului a decis să ofere liber angajaților în cele două zile de sărbătoare, urmând ca activitatea să fie reluată pe 27 decembrie, de Sfântul Ștefan.

Rețeaua Lidl România numără, în momentul de față, un total de 205 magazine în toată țara și peste 4.500 de angajați.

Conform legii, zilele de 25 și 26 decembrie sunt sărbători legale nelucrătoare. Cu toate acestea, patronatul ignoră legea și sub pretextul acordului angajaților, continuă activitatea și în zilele libere.

 

Români face parte din grupul țărilor care au cea mai lungă săptămână de lucru, respectiv de 40 de ore. De asemenea, România se află la coada listei când vine vorba de numărul sărbătorilor legale nelucrătoare, cu 13.

Cipru are 17 zile libere, în timp ce Bulgaria, Ungaria și Letonia au 15 zile libere, în timp ce Danemarca, Germania și Croația au 14 sărbători legale în anul în curs. De menționat este faptul că în alte țări există și sărbători regionale, de-asemenea nelucrătoare.