ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea pentru aprobarea OUG nr. 23/2017 privind plata defalcată a TVA, care se va aplica companiilor aflate în insolvență sau care înregistrează întârzieri la plata TVA.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, în 13 decembrie, OUG privind TVA Split.

Potrivit unui amendament adoptat de Comisia de buget-finanțe a Camerei, „persoanele impozabile, cu excepția instituțiilor publice, înregistrate în scopuri de TVA, au obligația să plătească contravaloarea TVA aferente achizițiilor de bunuri și servicii într-un cont de TVA al furnizorului/prestatorului care aplică mecanismul plății defalcate a TVA”.

Totodată, un alt amendament adoptat prevede că persoanele impozabile care optează pentru aplicarea mecanismului privind plata defalcată a TVA vor beneficia de o reducere de 5% din impozitul pe profit/pe veniturile microîntreprinderilor aferent perioadei aplicate.