ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Volkswagen, Martin Winterkorn, a demisionat din funcție după scandalul privind falsificarea testelor de poluare a aerului, informează B1 TV.

Ședința acționarilor Volkswagen, ce a avut loc miercuri, s-a încheiat cu demisia lui Martin Winterkorn, care și-a asumat responsabilitatea pentru neregulile găsite și a solicitat rezilierea contractului. 

"Sunt șocat de evenimentele din ultimele zile. Mai mult decât orice, sunt uimit că un astfel de comportament a fost posibil în interiorul companiei Volkswagen. Ca director executiv, îmi asum responsabilitatea pentru neregularitățile descoperite în ceea ce privește motoarele diesel și am cerut board-ului să îmi încheie funcția de CEO al grupului Volkswagen. Alegerea mea este în interesul companiei, deși nu sunt conștient că am făcut ceva greșit. Volkswagen are nevoie de un nou început. Eliberez drumul spre un nou început pentru companie, prin demisia mea", a declarat fostul CEO al companiei.
 
Într-un comunicat de presă, Volkswagen Group a venit cu detalii noi pentru proprietarii din România. Astfel, potrivit producătorului german, modelele actuale, cu motoare Euro 6, comercializate în UE sunt conforme cu toate standardele și cerintele legale. Așadar, teoretic, clienții de mașini noi nu sunt afectați.

Maşinile cu probleme sunt cele cu motorizare 2.0 TDI cu cod EA189. Proprietarii acestora vor fi anunțati direct și vor fi invitați la service pentru recall, dacă este cazul, iar campania de rechemare va fi publicată pe site-ul ANPC. În ciuda scandalului, clienţii Volkswagen nu vor avea de suferit pe tema taxării, cum ar fi de exemplu taxa de timbru.

O altă veste bună este că problemele privind emisiile poluante și consumul nu afectează siguranța mașinii și utilizarea ei. De altfel, autorităţile din România au anunţat că vor supraveghea şi ele scandalul noxelor.