ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Amatorii de aventuri în subteran au la dispoziție prima rețea de peșteri din România. Curioșii se pot plimba prin zece grote din Bihor care nu au fost niciodată deschise publicului. 

Masivul Pădurea Craiului, din nord-vestul Munților Apuseni va deveni principala atracție a pasionaților de speologie. Peștera Gruieț este doar una dintre cele zece grote care vor fi deschise publicului larg.

„Avem de-a face cu un proiect care este o premieră națională. În zona munților Apuseni putem să discutăm despre peșteri în ordin numeric care ridică la cifra de 2.000. Cele zece peșteri evident reprezintă o mică parte din acestea”, a precizat purtătorul de cuvânt al Centrului Pentru Arii Protejate Și Dezvoltare Durabilă (CAPDD) Bihor, Florin Budea.

Pe lângă instruirea unor ghizi, în cadrul proiectului vor fi amenajate și trasee pentru parcurgerea în siguranță a peșterilor.

„Ecoturismul este un trend în creștere la nivel european și internațional și faptul că Bihorul are o acoperire foarte mare de arii naturale protejate poate fi folosit în avantajul aducerii turiștilor străini în Bihor”, a declarat directorul executiv al Agenției de Management al Destinației Bihor, Răzvan Dumbravă, citat de digi24.ro.

Proiectul costă în total 84.000 de franci elvețieni.