ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce americanilor de la Apple li s-a cerut să plătească din urmă taxe de 13 miliarde de euro, următoarea vizată ar putea fi Ikea.

Comisarul European pe probleme de concurență a recunoscut că a pornit o investigație după acuzațiile potrivit cărora Ikea ar fi evitat să plătească taxe de un miliard de euro în ultimii șase ani. Vrafuri de documente puse cap la cap de grupul Verzilor din Parlamentul European indică acest lucru, însă Ikea se apară și spune că plătește impozit pe profit de aproape 20% în Europa, potrivit digi24.ro.

Compania mamă a Ikea are însă sediul central în Olanda, țara luată în colimator de Uniunea Europeană pentru tratamentul fiscal preferențial oferit multinaționalelor.

Fiscului olandez i s-a cerut deja să recupereze taxele neplătite de Starbucks, însă cazul Ikea are mult mai multă greutate. Față de Starbucks, Apple, McDonalds și Amazon, cei de la Ikea sunt europeni, iar Comisia Europeană a fost acuzată în repetate rânduri că ia la puricat doar taxele plătite de corporațiile americane.