ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angajații de la uzina Ford din Craiova vor intra pentru a doua oară în acest an în șomaj tehnic din 22 aprilie până în 17 mai, perioadă în care producția în secțiile Autovehicule și Motoare va fi oprită.

Liderul de sindicat Ovidiu Cioroianu susține că mereu li se spune salariaților că vânzarile ar fi scăzute.

”Secția Autovehicule își va opri producția de pe 22 aprilie, apoi urmează o săptămână de libere dupa Paște, două zile libere prin contractul colectiv de muncă și alte trei zile din concediul de odihnă. Șomajul tehnic va dura până pe 17 mai, cel mai probabil ne așteptăm că perioada de sistare a producției să fie prelungită și după această dată", a declarat liderul de sindicat, Ovidiu Cioroianu, conform B1 TV.

Acesta a adăugat că oamenii sunt trimiși atât de des în șomaj tehnic, pentru că acestea sunt vânzările și că există tot timpul promisiuni din partea conducerii. Angajații Ford Craiova produc zilnic aproximativ 280 de autoturisme.

Salariații Ford Craiova au mai fost în somaj tehnic în perioada 23 martie - 4 aprilie. Exact la doar o zi după ce conducerea companiei anunța că, din toamna anului 2017, va începe producția modelului SUV de mici dimensiuni EcoSport.