ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În toamna anului trecut, Sema Parc a dat startul unui proiect de anvergură, care include şi un turn cu 41 de etaje, cu o înălţime de aproximativ 140 metri.Dacă va atinge această înălţime, turnul dezvoltat de Sema Parc va deveni cea mai înaltă cladire din Bucureşti şi din România, surclasând Sky Tower-ul din Aviaţiei, care deţine în prezent titlul de cea mai înaltă clădire din România, având 37 de etaje şi 137 metri înălţime.

Clădirea va avea o amprentă la sol de 2.000 mp, iar treptat această se subțiază până la o secțiune de circa 1.000 mp la ultimele etaje. Turnul va include un mix de patru funcțiuni combinate pe verticală. Zona comercială se regăsește la parter, spațiile de birouri se întind între etajele 1 și 14, un nou etaj comercial destinat restaurantelor este situat la nivelul 15, urmează hotelul de patru stele între etajele 16-27, urmând că ultima secțiune a turnului, de la etajul 28 până la etajul 39 să fie ocupată de apartamente de lux. 

În plus, pe terasa turnului este amenajat un heliport pentru transportul cu elicopterul de care pot beneficia atât clienții turnului, cât și alte persoane din afară. La ultimele două etaje (40-41) vor fi spații tehnice care vor cuprinde echipamente, centrală tehnică, centrală de ventilație etc. 
  
Suprafața construită supraterana a turnului va fi de 70.000 mp, iar suprafața construită subterană va fi de 32.000 mp. Parcarea subterană dispusă pe patru nivele va include locuri pentru aproximativ 1.195 mașini. Suprafața de teren aferentă proiectului este 8.000 mp.