ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Institutul de Cercetare a Calității Vieții din cadrul Academiei Române vine cu o propunere cel puțin controversată, în această perioadă în care majoritatea guvernelor lumii fac eforturi de a stimula consumul.

Cercetători ai Institutului de Cercetare a Calității Vieții din cadrul Academiei Române propune înființarea unei taxe de solidaritate pentru toți românii care au venituri mai mari de 3.200 de lei net lunar. În raportul „Pandemia și standardul de viață – Politici de protecție socială”, Institutul de Cercetare a Calității Vieții din cadrul Academiei Române propune înființarea unei taxe de solidaritate pe care ar urma să o plătească toți românii care au venituri nete mai mari de 3.200 de lei pe lună.

Taxa ar urma să fie plătită și de pensionari, sub forma unei contribuții de asigurări de sănătate, care ar spori astfel fondurile destinate luptei împotriva pandemiei. „Recomandăm reintroducerea plății contribuției de asigurări de sănătate de către pensionarii cu venituri (din pensie și orice alte surse) mai mari de 3.200 lei net lunar, valoarea salariului mediu net din februarie 2020”, se arată în raportul institutului, potrivit adevarul.ro.

Autorii studiului propun că măsură să se aplice pentru cel mult un an de zile și să ajute astfel la creșterea bugetului de stat.

Potrivit datelor Ministerului Muncii, în 2019, peste 1,5 milioane de angajați, adică mai mult de un sfert din totalul angajaților din România, aveau venituri nete mai mari de 3.200 de lei, potrivit Ministerului Muncii.